Uncategorized

Matkompaniet

0

Mat är nog den absolut viktigaste varan inom dagens handel.

I alla tider och i alla kulturer har det varit basbehovet nr 1.

Just nu börjar även vi i de västliga välfärdsländerna, under den tragiska konflikten i Ukraina, få en uppfattning om vad matbrist kan bära med sig även för oss. Vi börjar se hur minskad tillgång av säd från ”Europas kornbod” ger högre matpriser allmänt och blir kännbart för alla hushåll.

Vi är vana vid att mattillgång inte är något större problem men nu inser vi att det kan bli det.

Vi börjar alltså lära oss att obegränsad access till mat inte är en självklarhet.

Men hur tänker vi annars runt ämnet mat?

Våra tankar om mat

Mat är något som vi uppfattar som både en vardagsvara och en lyxvara.

Vi äter flera gånger om dagen för att våra kroppar ska få den näring de behöver för att överleva men vi vill också att maten ska vara något mer.

Vi vill att den ska kunna ge oss den guldkant i tillvaron som en vällagad helgmiddag kan vara.

Om vi får gäster vill vi helst bjuda på något mer spännande än falukorv och spaghetti.

När vi är bortbjudna, t.ex. till en äldre släkting som redan hunnit skaffa de saker och prylar hen behöver, kan vi plötsligt stå handfallna – för någon liten present vill man ju ha med.

Men om vi misstänker att moster Karin inte längre blir jätteglad om vi glatt dyker upp med den sjätte Aladdinasken eller den sedvanliga tulpanbunten i famnen så kanske vi ska passa på och tänka lite och försöka se andra alternativ.

Varför inte låta det kosta lite mer och samtidigt signalera att vi faktiskt tycker om moster Karin och ser på henne som en viktig person i vårt liv?

I ett sådant läge kan en matkorg vara den perfekta presenten.

Titta på hur det ser ut på julmarknader och liknande tillställningar. Det är sällan tomt vid stånden som erbjuder något ätbart och därmed en ”instant reward”.

Vi blir helt enkelt glada när vi hittar något ”smaskens” att stoppa i oss, så är det bara…

Plocka ihop själv eller köpa?

Har man tid och anlag kan man plocka ihop en stilfull matkorg själv men om någon av ovanstående faktorer bara finns i ringa grad så är det enklare att köpa en färdigkomponerad gåva.

En fin matgåva, en som känns trevligt att ge och få, består oftast av några olika saker som passar ihop.

Det kan exempelvis vara några mjukostar gärna även med en Chèvre och lite fikonmarmelad eller en korg med frukt, ost och ett gott rödvin eller varför inte olika kex eller kakor med marmelader – perfekt till ett afternoon tea – eller lite ovanliga salladsgrönsaker med olivolja och en fin balsamvinäger.

Kika t.ex. på vad Matkompaniet erbjuder så får du en uppfattning om vad man kan hitta!

Oavsett om det är till moster Karin eller till dina duktiga anställda eller kunder så är en läcker matgåva eller matkorg en stilfull present i tiden!

Flyttfirma Malmö – tips inför flytten

Previous article

Gör ett eget rustikt matbord

Next article

You may also like