Uncategorized

Utmana dig själv med en Rubiks kub

0

Du som är född på 80-talet eller tidigare, du kanske redan har en Rubiks kub hemma i gömmorna? Det var just i början av 1980-talet som denna kub dök upp och gjorde många personer frustrerade då de försökte lösa den! Det roliga är att mannen som uppfann kuben, Ernő Rubik, han tog flera veckor på sig att klara av den första gången med!

Du som vill utmana dig själv och testa att lösa Rubiks kub, du kan köpa dig en på mastercubestore.se. Där hittar du dels originalet, samt att det även finns en mängd andra varianter, både större och mindre än originalet samt att det även finns andra former av kuben. Därtill finns det också andra kul IQ-pussel!

Hur kan man lösa en Rubiks kub?

När man får hem en Rubiks kub, så har den ett visst antal sidor. Varje sida har en färg. När du vrider på de olika blocken, så hamnar de huller om buller. Det du ska göra, det är att vrida på de olika delarna, så att den åter igen får en enhetlig färg på varje sida! Att planlöst bara vrida dem, det funkar sällan, utan det handlar om att ha rätt sorts algoritmer. Det du inte ska göra, men kanske testade som liten, är att dra loss färgerna och fästa dem igen. Då förstörs kuben och du kan aldrig lösa den!

Du kan utmana dig själv genom att köpa dig en kub. En bra första kub kan vara den som är på 2×2. Hur du löser den, det kan du hitta bra guide på nätet om!

Bra mental utmaning

En Rubiks kub är dels en kul leksak och ett kul tidsfördriv, men det är även ett bra sätt att ge dig själv en bra mental utmaning. Det talas mycket om att man bör träna sin hjärna och att göra hjärngympa. Det kan du bland annat göra med hjälp av en Rubiks kub. För där måste du verkligen använda flera delar av din hjärna! Sen är det även bra att använda dig av andra IQ-pussel, korsord, schack, Sudoku med mera.

Samma kub – flera utmaningar

När du köper dig en kub, så kommer du att ha en massa timmar med klurande framför dig. Du kan satsa på att lära dig att lösa en kub, så att du vet vilka vridningar du ska göra. När du väl har satt det, att du kan lösningen, så kan du ju göra det svårare för dig. Du kan testa att lösa den på tid eller lösa den med en hand. Du kan även testa att lösa den med förbundna ögon!

För att komma igång med att lösa en Rubiks kub, så är det ju bra att köpa dig en kub! Du kan välja en passande kub hos MasterCubeStore. De har många olika kuber och andra IQ-pussel. Om du fastnar på att inte kunna lösa din kub, så finns det på deras sida flera Rubiks kub lösningar som du kan tjuvkika på om du vill!

Använd Rubiks kub för att träna din hjärna på bra sätt

Previous article

Vad är en jästhink?

Next article

You may also like