Uncategorized

Vad är en jästhink?

0

Jäshinken som namnet självt antyder är en hink som används för jäsning. Den är halvgenomskinlig och erbjuder full syn på hur mycket vätska det finns i den utan att behöva öppna locket.

En jäshink tillverkas av plast (närmare bestämt av PP5 plast). Materialet är godkänt av Livsmedelsverket då jästhinken används för tillverkning av olika drycker. Samma tillverkningsmaterial finns i sirapsflaskor, sugrör, burkar och yoghurtbehållare.

Olika jästhinkar

Självklart, finns det olika jästhinkar att välja emellan. Vanligast är dem av 15 och 30 liter men det erbjuds även av 16 eller 31 liter. Locken är i flera olika storlekar. En jästhink kan användas flera gånger om och rengörs på ett lätt sätt.

Du kan jäsa både vin och öl i en jästhink som anses vara en modern variant av det traditionella glaset damejeanne. En jästhink ger dig möjligheten att hantera hantera omtappningar och buteljering på ett enklare sätt. Tänk att ifall du köper en jästhink av 15 liter kan du ha 13 liters vätska. Samma regel gäller även för en hink av 30 liter. Den rymmer 28 liter vätska.

Vad kan du brygga med hjälp av en jästhink?

Vad kan du brygga med hjälp av en jästhink? Det självklara svaret är öl. Sanningen är att det är relativt få som brygger egen öl men ifall du bestämmer dig för att göra det är just jästhinken ett bra komplement. Den rengörs lätt och du kan experimentera med olika smaker, konsistens och alkoholhalt. Resultatet är riktigt spännande dryck som du kan avnjuta med familj och vänner.

En annan gudomlig dryck som kan tillverkas med hjälp av jästhinken är vinet. För att göra eget vin behöver du frukt eller bär. För att få det lilla extra i smaken krävs det också jäst, socker, jästnärsalt, enzym och vinsvavla. Ja, det är en del ingredienser men tänk på att ifall du blandar dem rätt kan det bli ett fantastiskt gott vin.

Utmana dig själv med en Rubiks kub

Previous article

Biologisk hudvård – en väg för bättre hälsa

Next article

You may also like