Uncategorized

En fasad kräver underhåll

0

En fasad behöver underhållas och även renoveras – om än inte så ofta. Det är ett projekt som många, fullt förståeligt, drar sig för. Det innebär en hel del arbete men det behöver likväl göras med jämna mellanrum. Det finns en del att tänka på innan du sätter igång med renoveringen – det första är vad ditt behov är och i vilket material fasaden är tillverkad i.

Det allra vanligaste – en träfasad

En vanlig fasadtyp i sverige är träfasaden. Med en träfasad finns många möjligheter och alternativ när du ska renovera den – men den kräver också underhåll. Fasaden behöver i genomsnitt tvättas och målas var 10 år. Denna tid kan vara något kortare eller längre beroende på husets färg samt väderförhållandena där huset står.

En träfasad är relativt enkel

En stor fördel med en träfasad är materialets enkelhet. Behöver du bygga ut huset är det enkelt att förlänga denna typ av fasad – det är heller inte allt för kostsamt. Dessutom finns många olika stilar att välja på med en träfasad. Som nämnt ovan är det väldigt viktigt att underhålla en träfasad väl – men sköter man den har den en lång livslängd.

Kostnaden för en träfasad varierar något men som riktmärke kan man ha 1500 kr per kvadratmeter. Kostnaden kan vara något högre eller lägre beroende på typ av fasad och val av träsort.

Möjlighet att designa

Panelerna på en träfasad kan både vara liggande eller stående. Det finns stora möjligheter att designa en träfasad som man vill och det är möjligt att ge många olika intryck och stämningar med en träfasad.

Skydda redskap och material

Under själva renoveringen är det viktigt att skydda redskap och material. Detta kan göras genom en tälthall som enkelt kan byggas upp utomhus som fungerar som skydd. Obwiik är ett ledande företag som säljer och hyr ut tälthallar i sverige. Företaget erbjuder lösningar för både större och mindre renoveringar.

Så startar du upp ett nytt företag

Previous article

Gör ditt hem smart, eller i alla fall smartare

Next article

You may also like