Erbjuda

Köpa ny trädgårdsbänk – att tänka på

0

En trädgårdsbänk gör varje uteplats snygg och trivsam att vistas i. Trädgårdsbänkar finns i olika av storlekar och prisklasser. Är du osäker på vilken trädgårdsbänk just du ska köpa? Oroa dig inte – läs istället vidare i denna korta guide om vilket material som är att föredra på trädgårdsbänken.

Utomhusmöbler av trä

Trä är ett klassiskt material för trädgårdsbänkar. Vissa skulle påpeka att trä är ett gammaldags och tråkigt material – mer fel kan man inte ha. Trä är tidlöst, tåligt och snyggt. Det sätter en svensk touch på utemöbler då vi har en stark tradition av möbler, hus och föremål i trä.

Trä behöver underhåll

Nackdelen med trädgårdsbänkar av trä är givetvis att det måste underhållas. Moderna träsorter som är impregnerade behöver visserligen inte lika mycket omvårdnad. Men tro inte att det finns trämöbler som inte behöver något underhåll alls.

Förr eller senare behöver det penslas om eller slipas. Vaxade eller oljade trämöbler är enklare men behöver ett nytt lager av skydd ungefär en gång per år för att inte torka ut.

Plast – populärt för utemöbler och bänkar

Plast är ett annat populärt material för utemöbler och bänkar. En trädgårdsbänk gjord av plast är snygg, lätt att hantera, kräver inte något underhåll och är samtidigt skön att sitta på. Den ger en modern och trendig look till terrassen, balkongen eller uteplatsen.

Matcha materialen

Tänk på att matcha materialet på trädgårdsbänken med husets material eller omkringliggande föremål. En trädgårdsbänk gjord av trä passar självfallet bättre bredvid ett trähus. Om du har en bostad med ett mer modernt utseende med mycket glas och plast – då är en plastbänk kanske snyggare.

Traditionell eller modern?

En trädgårdsbänk behöver inte vara en traditionell bänk med två eller tre sittplatser. Numera finns fler möjligheter. Det säljs idag trädgårdsbänkar där man sitter i en ring mitt emot varandra, bänkar utan ryggstöd och en-persons bänkar. Ha ett öppet sinne och våga testa någonting nytt!

Erbjudanden när det gäller lampor

Previous article

Finansiera din asbestsanering

Next article

You may also like

More in Erbjuda