Uncategorized

Uppdatera köket på egen hand

0

Det finns mycket du kan göra på egen hand för att uppdatera köket utan att spendera flera tusen! Med några enkla tips kan vem som helst uppdatera köket på ett enkelt och billigt sätt.

Kakeldekor för en helt ny look

Existerande kakel behövs inte bytas ut, använd istället billig kakeldekor. Välj bland otaliga färger och mönster för att skapa en mysig atmosfär i ditt kök.

Börja med att göra rent existerande kakel noggrant och låt det sedan torka helt. Spraya lätt med vatten utblandat med diskmedel och klistra på kakeldekoren. Jämna sedan till eventuella bubblor och tryck ut vattnet.

Måla om luckor och lådfronter

Om du har ett kök av gediget trä är detta ett ypperligt vis att uppdatera köket på egen hand. Laminat kan tyvärr bubbla och se fula ut om du målar, det är bättre att lämna dessa på lackning hos en firma med erfarenhet.

Gör rent alla luckor och lådfronter noggrant, gärna två gånger då fett från matos kan sitta hårt. Låt sedan torka helt innan du påbörjar målningen. Räkna med att du måste måla minst två lager för ett perfekt resultat.

Nya kökshandtag

En smart grej att göra är att fräscha upp köket med nya kökshandtag. Det är en liten detalj som kökshandtag kan göra stor skillnad. Här kan du enkelt välja en design som matchar resten av köket då det finns hur många som helst att välja mellan. Från enkla i svart eller krom till dekorerade små mästerverk!

Det är väldigt enkelt att byta handtag i köket om du köper nya handtag i samma storlek. Ta helt enkelt bort de gamla handtagen och skruva dit de nya!

Fokus på detaljer

Slutligen är det viktigt att inte glömma bort detaljer som textilier och gröna växter. Även om det är små grejer kan det göra en enorm skillnad på helhetsintrycket i köket. Dessutom är det enkelt och billigt att ändra dessa små detaljer.

En bra plats för elektronik

Previous article

Funderar du på en pelarborrmaskin?

Next article

You may also like