Uncategorized

Använd Rubiks kub för att träna din hjärna på bra sätt

0

De flesta av oss, vi är medvetna om hur viktigt det är träna våra kroppar och att motionera. Det vi inte är lika bra på, det är att träna hjärnan! Visst är det en del av oss som gör det omedveten, då vi kanske gillar att lösa korsord, spela schack eller annat. Men att träna hjärnan, det bör alla göra. Det genom att utöva hjärngympa och andra bra övningar. Det gör att vi låter vår hjärna jobba och att den kan hålla sig uppdaterad så att säga. För att få bra hjärngympa, så kan du köpa en Rubiks kub på https://mastercubestore.se/. Genom att sysselsätta dig en stund varje dag med en Rubiks kub så tränar du olika delar av din hjärna!

Bra träning att lösa kuber

Att använda en Rubiks kub eller gärna flera, det är bra träning för hjärnan. Du måste ju tänka till en hel del för att kunna lösa en kub. Det eftersom det krävs olika vridningar med mera för att få den rätt. Olika delar ska vridas på olika sätt. Det finns ju idag enklare kuber så väl som mer avancerade kuber att välja mellan. När du känner att den enklaste av den är lätt att lösa, gå då vidare till en svårare Rubiks kub. Det så att du hela tiden utmanar din hjärna på nytt.

Att träna hjärnan gör även att man mår bättre och inte känner sig lika stressad. Idag är det många som upplever en oro, ångest, stress med mera. Men låter du din hjärna lägga fokus på problemlösningar, så har den inte tid att tänka negativa tankar.

Satsa på att köpa olika kuber

Det är som sagt smart att köpa olika former av Rubiks kub. Det finns idag många ställen som säljer dessa, varav MasterCubeStore är en av dem. Hos dem kan du hitta många varianter av kuber. Dels den vanliga, men det finns även kuber i helt andra former. Om du börjar bli riktigt bra på detta med att lösa kuber, så kanske speedcubing kan vara nästa grej för dig att testa. Det är att lösa kuber på tid. Det finns då ofta många special-kuber, så kallade speedcubes för just detta. De är ofta enklare att vrida utan att det är motstånd.

Den vanliga kuben, den har 3×3×3-rutor. Men sedan finns det en massa andra olika sorters Rubiks-produkter. Det med fler rutor, så väl som det finns med färre rutor. Ju fler bitar det är på en kub, desto svårare blir den att lösa. Dock är det som så att själva komplexiteten, den ökar inte efter 5×5×5. Det är istället att de tar längre tid att lösa. De kuber som är enklast att lösa, det är kuber som har ojämnt antal bitar. Det eftersom att de då ofta har fasta mittbitar. Det gör det då lite lättare.

Sedan finns det även olika sorters Rubiks kub-liknande pussel att välja mellan. Även de kan ge en bra utmaning för din hjärna att träna.

Underlätta din viktminskning

Previous article

Utmana dig själv med en Rubiks kub

Next article

You may also like