Uncategorized

Det här behöver du veta om snabblån

0

 Vad är snabblån? Vad behöver du veta om det begreppet som påträffas allt oftare? Här kommer några av de viktigaste punkterna som kan vara av nytta för dig som intresserar sig av snabblån:

  • Snabblån är ett samlingsbegrepp av smslån och telefonlån.
  • Snabblån erbjuds inte av banker utan av privatägda bolag som har statligt tillstånd att arbeta med lån och svenska kunder
  • Snabblån passar låntagare som är i akut behov av pengar
  • Vissa långivare accepterar kunder som redan har en betalningsanmärkning
  • Det finns långivare som även tar emot ansökningar där den blivande låntagaren inte har en stadig månatlig inkomst. Svenska banker kräver att låntagaren ska ha ett arbete med inkomst som räcker för amortering av ett framtida lån.
  • Idag finns det gott om olika aktörer på den svenska lånemarknaden som erbjuder snabblån

Ovanstående punkter sammanfattar bara vissa bitar av vad snabblån innebär.

Vad ska du se upp med om du tar ett snabblån?

Snabblån är en låneprodukt som utmärker sig med några specifika detaljer som kan i vissa fall ses som nackdelar.

Vad bör du se upp med ifall du valt att ta ett snabblån? Först och främst ska du veta att dessa typer av lån måste amorteras snabbt. I de flesta fall handlar det om en avbetalningstid på 30 dagar. Du har med andra ord en månad på dig att återbetala lånet, en väldigt kort tid i jämförelse med bankernas personlån där avbetalningstiden kan nå upp till 5 år. Ifall du är i akut behov av pengar när du väl tar ett snabblån, är sannolikheten stor till att du inte kan samla ihop lånesumma på 30 dagar.

Något annat som är viktigt att minnas är att snabblån har betydligt högre ränta än övriga låneprodukter. Det handlar om flera gånger högre räntesatser. I vissa fall kan nivåerna nå till 30%. Se därför alltid upp för räntan och hur mycket du egentligen behöver betala tillbaka. I vilket fall är det alltid dyrare att välja ett snabblån än någon annan låneprodukt.

Majoriteten av långivarna lägger även till olika typer av avgifter som är oberoende av räntesatsen. Vad betyder det? Jo, förutom räntekostnaden tillkommer det även andra utgifter som du bör betala. Vad dessa ligger på och när du är skyldig att betala dem beror på själva långivaren.

Vad händer om du inte betalar i tid?

Alla lån måste betalas av i tid. Här spelar det ingen roll om du tagit ett bolån eller snabblån. Det är din skyldighet som låntagare att betala tillbaka i enlighet med amorteringsplanen.

Vad händer om du inte gör det? Snabblånens avbetalningstid ligger vanligtvis på 30 dagar. Om du inte betalar kommer du att erhålla en påminnelse som tyvärr belastas med en påminnelseavgift. Vissa långivare skickar två sådana innan de ger lånet till Inkasso. Kom ihåg att det är väldigt dyrt att inte betala ett lån. Förutom avgifterna som tillkommer när påminnelse skickas kommer det flera andra utgifter i samband med Inkasso. För att sammanfatta, att inte betala kommer att kosta dig mycket pengar. Har du svårighet med din amortering, rekommenderar vi att du kontaktar långivaren för att diskutera en lösning istället för att bara upphöra med betalningarna. Tänk efter innan du tar snabblån så att du med säkerhet kan finansiera det, annars bör du spara pengar först för att finansiera dyra inköp.

Mer om fönsterskydd

Previous article

Köp din keps på nätet

Next article

You may also like