Entreprenör

Mer om fönsterskydd

0

I det här inlägget kommer vi att titta lite närmare på begreppet fönsterskydd, vad det finns för produkter och hur du väljer den rätta modellen. Vi kommer även att prata lite mer om hur fönsterskydd passar företag och entreprenörer med färska idéer. Häng med!

Fönsterskydd omfattar alla typer av produkter samt material som används för att täcka fönster. Varför använder man fönsterskydd? Orsaken kan vara olika. En del väljer produkten för att minska på solljuset under årets ljusa månader. Vissa kombinerar det behovet med ett fönsterskydd som även sänker UV – strålningen. Andra vill montera fönsterfilm (fönsterskyddets alternativa benämning) för att skapa avskildhet. En annan vanlig orsak är estetisk. Att dekorera ett rum med hjälp av fönsterskydd anses som en bra lösning av vissa klienter.

Fönsterskydd appliceras i de flesta fall på fönstrets insida, även om det finns exteriörlösningar. Anlita en expert som lägger skyddet för att få ett bra och hållbart resultat.

Fönsterskydd – en bra lösning för dig som entreprenör

Har du ett företag där majoriteten av de anställda arbetar inomhus? Kanske äger du eller så har du hyrt in ett öppet kontorslandskap? Vad kan du göra för att förbättra arbetsmiljön? Sanningen är att många företag väljer att avskilja de anställdas skrivbord med eleganta glasväggar. För att du som entreprenör ska kunna skapa mer avskildhet på arbetsplatsen kan dessa dekoreras med fönsterfilm.

Fönsterväggar passar bra om ett öppet kontorslandskap även ska erbjuda avskilda rum för möten eller vila. Då kan sådana väggar placeras på förutbestämda platser då tanken är att kunna möblera de nyblivna utrymmena antingen med långbord och stolar (ifall rummet ska fungera för möten) eller soffor och småbord, om rummet ska användas för vila och trevliga pauser. Fönsterfilm kan vara ett bra komplement för sådana typer av utrymmen. De skapar som sagt en välbehövd avskildhet för personerna som befinner sig i dem.

Den dekorativa detaljen är också av vikt. Anpassa gärna fönsterfilmen till kontorets allmänna stil och design. Du kan även välja mönstrade produkter ifall det skulle passa arbetsklimatet.

Att välja fönsterskydd

Att välja fönsterfilm är ingen konst men det finns en del faktorer du bör tänka på.

Den viktigaste detaljen är att mäta fönstren där produkten ska klistras. Fönsterstorlek är alltså A och O i det här fallet. Det andra momentet är att bestämma vad fönsterfilmens främsta användningsområde. Ska det skapa insynsskydd eller vill du helst att den ska minska solljuset som bländar datorskärmarna? Ska en del av UV- strålningen också tas bort eller känner du att du inte behöver sådant skydd? Om du gärna vill tillföra en estetisk touch, ska du givetvis titta lite närmare på fönsterskydd med dekorativa motiv. Du ska med andra ord rikta dig mot en produktkategori som uppfyller dina krav.

Det finns varianter som täcker delar eller hela fönstret. Här spelar det roll hur du vill att produkten ska appliceras. I princip alla fönsterskydd är tillverkade för en bestämd typ av interiörbelysning. Därför ska produkten anpassas till kontorets ljussättning. Underhåll är viktigt. Välj gärna en fönsterfilm som inte kräver mycket av dig för att hålla sig ren och fin.

Välj rätt bland alla mattor

Previous article

Det här behöver du veta om snabblån

Next article

You may also like