Uncategorized

Gör ett eget rustikt matbord

0

Är det så att du vill ha ett fint, rustikt matbord till ditt hem? Detta är något du kan göra på egen hand om du vill. Sedan kan du även välja att bara designa det via Plankbord, då med underrede bord och hur många plankor det ska vara. Ett annat sätt är att bygga det hemma, själv, från grunden. Det kan du göra med hjälp av reglar från byggvaruhuset. Sedan köpa ett underrede bord och lägga till. Ett annat sätt är att utgå från ett matbord du redan har och dess ben eller underrede. Sedan bygga själva bordsskivan.

Ha rätt storlek på bordet

Hur stort matbord du ska satsa på att bygga, det beror så klart på var det ska stå samt hur mycket fri yta du har runt det. Samt så klart hur många personer som ska få plats runt det. Man brukar räkna med att det behövs 60×35 centimeter per person. Det så att det finns plats för tallrik, glas och bestick. Det kan vara bra att lägga till lite extra, om du vill kunna ha annat som ljusstakar eller uppläggningsfat på bordet.

Om du väljer att ha ett rektangulärt bord för fyra personer då bör den vara 70–90 centimeter djupt och 120–150 centimeter brett. Höjden bör vara runt 72–75 cm.

Få till snygga slitningar

Ett rustikt bord, det ska ju vara lite slitet och bygger du nytt, så får du se till att skapa dessa själv. Det istället för att vänta ut att det blir av användningen av det. Du kan ta en hammare och banka med eller använda dig av en kedja eller kätting. Annars kan du använda dig av en gammal dörr att bygga med, som ofta redan har snygga slitningar. Se även till att sedan skydda bordet med en bra behandling, så att det står mot fläckar av mat och dryck.

Matkompaniet

Previous article

Varför inte en utedusch!

Next article

You may also like